22 Mart 2018 Perşembe

Akıllı Öğünlerden Sevgilerle



Her çataldaki lokmanın tam anlamıyla tadına varmak isteyen ve yemek yemenin keyifli bir eylem olduğunu hatta çoğu zaman bu eylemin detaylandığını, bir çeşit sanat eseri formuna büründüğünü düşünenlerden misin?
O halde yaslan arkana ve okumaya devam et.
Yaza yaklaştığımız bu dönemde Gucci’nin en ikonik tasarımlarından bile daha trend olan bir şey var ki bu bahar hayatına alman gereken 5 şey arasında çoktan yerini aldı. Akla zarar popüler diyetler…

Altını çizmemiz gereken bir konu var ki öğün atlamak, bu sezon en sık yapılan hatalar arasında. Eğer 3-4 saatte bir yemek veya sağlıklı atıştırmalık bir şeyler yersen metabolizman verimli bir şekilde çalışır, yeterli miktarda enerji alırsın ve kan şekerin doğru aralıkta olur. Realistik bir beslenme planıyla öğünlerin arasında bir denge kurarak sosyal yaşantından ödün vermeden fit kalmanın mümkün olduğunu görebilirsin.

Çok karmaşık olmayan, nerden geldiğini bildiğin malzemelerle hazırlanan, taze ve aşırı olmayan miktarlarda bir öğün tercih ederek bu dengeyi sağlamak çok basit. Sabah meyveli yulaflı bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde ızgara et-balık yanına besin değeri yüksek sebzelerle fit öğünler oluşturabilir teknolojinin her derde deva olduğu enformasyon çağında öğünlerini çeşitlendireceğin fit tariflerle dolu yüzlerce instagram sayfasını takipedebilirsin. Farklı opsiyonlara açık ol. Ancak burada dikkat etmen gereken şey besinlerin sinerjik etkisinden yararlanmak. Nasıl mı? Bir ana öğününde mümkün olduğunca tüm besin gruplarını doğru miktar ve çeşitte tüketerek. Eğer seçme şansın varsa bolca çiğ sebze yanına aldığın derisiz ızgara hindi göğsünü bir bardak light kefir ve bir iki dilim tahıllı ekmekle rahatlıkla tüketebilirsin. Konu zayıflamak olduğunda seçme şansını iki kez düşüneceğini biliyorum.

Akıllı beslenme sadece kış aylarında değil dört mevsimde de güçlü bağışıklığın altın anahtarı. Bu yüzden sınırlı besinleri tüketerek zayıflamayı seçmek yerine protein, vitamin, mineral, posa, tam tahıllar, sağlıklı yağlarla zenginleştirilmiş bir beslenme planıyla fit kalmayı seç. Bugüne kadar yaptığın tek besine dayalı ve başarısız geçen tüm diyet denemelerini unut. Bunu yaparken görünümüne tamamen güven ve kendini ciddiye al.

Kalbinde deliliğe biraz yer aç.
Sevgiyle ve sağlıkla
Diyetisyen Nesibe Toprak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder