Renkli beslenmenin antioksidan çeşidini artırmada önemli
olduğunu ve savunma sisteminizi harekete geçirdiğini biliyor muydunuz?
🌈 ''Eat the rainbow'' yani
''Gökkuşağını ye'' akımı bize her renk ve çeşitte besini soframızda
bulundurmamızı söyler. Bitkiler renklerini içerdikleri fitokimyasallardan alır.
Fitokimyasallar ise bitkilerde doğal olarak bulunan biyolojik olarak aktif
bileşiklerdir. Sağlığımızı koruyucu ve geliştirici etki gösterirler.
Beslenmemizde renk çeşitliliği sağladığımızda her biri farklı etkiye sahip bu
fitokimyasallardan en iyi şekilde yararlanmış oluruz.
🌈 Gökkuşağını yemenin en
güzel yanı, uygulanmasının kolay olmasıdır her öğünde iki üç farklı renkte
meyve veya sebze ekleyin. Bol bol tüketmemiz gereken renkler turuncu, kırmızı,
mor, sarı, beyaz ve tabii yeşilden oluşuyor.
🌈 Diyetinize meyve ve
sebzeleri dahil etme konusunda sonsuz fırsata sahipsiniz. Ayrıca dondurulmuş
sebze ve meyveleri de kullanabilirsiniz.
🌈 Bol antioksidanlı bir
içecek
🍌1/2 orta boy muz
🥑1/2 orta boy avokado
🥛200 ml hindistan cevizi
sütü
🍫1 tepeleme çorba kaşığı
kakao (10 gram)
Bu karışımı blender’dan geçirin ve yarısını sevdiklerinizle
paylaşın 😻💋
Rengarenk ve sağlıklı
günler 🌈
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder